Eskalacija na Bliskom istoku. Hezbolah ispalio 320 raketa, Izrael napao sa 100 aviona

HEZBOLAH je lansirao stotine raketa i bespilotnih letjelica prema Izraelu u znak odmazde za atentat na zapovjednika u Bejrutu prošlog mjeseca, objavio je pokret koji ima potporu Irana, dok se izraelska vlada sastala kako bi pripremila odgovor.

Izraelski zrakoplovi gađali su mete u Libanonu neposredno prije napada jer je vojska procijenila da se Hezbolah sprema započeti napad.

“Oko 100 izraelskih borbenih zrakoplova pogodilo je tisuće Hezbolahovih raketnih bacača u južnom Libanonu koje su bile usmjerene prema sjevernom i središnjem Izraelu”, rekla je vojska.

Netanyahu: Tko god nas povrijedi, i mi ćemo povrijediti njih

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu govorio je na početku izvanrednog sastanka vlade za nacionalnu sigurnost u Tel Avivu.

Odlučni smo učiniti sve kako bismo zaštitili svoju zemlju, vratili stanovnike sjevera na sigurno u njihove domove i nastavili se pridržavati jednostavnog pravila: tko god povrijedi nas – mi ćemo povrijediti njih, rekao je.

Netanyahu je rekao da je izraelska vojska djelovala “proaktivno kako bi uklonila prijetnju” nakon što je otkrila pripreme Hezbolaha da napadne Izrael.

“IDF od tada intenzivno radi na uklanjanju prijetnji”, rekao je.

“Uništio je tisuće raketa usmjerenih prema sjeveru zemlje; također sprječava mnoge druge prijetnje i djeluje s velikom snagom – kako u obrani tako iu napadu.”

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.